Jouw Steun

Er zijn verschillende manieren om ondersteuning te bieden!

Deel je Verhaal
Om veranderingen aan te brengen aan de veiligheid is meer nodig als alleen het aanreiken van beschermingsmiddelen. De eerste stap naar structurele veranderingen is het vergroten van het bewustwording over het probleem. Bewegingen als #MeToo en #TimesUp zijn belangrijke stappen in het verhogen van awareness, omdat zij mensen in staat stellen om naar voren te komen met hun verhalen, met de boodschap dat dit soort verhalen geen uitzonderingen zijn, maar veel voorkomen. En dat slachtoffers niet alleen staan.

Ook VeiligStappen.nl biedt je de mogelijkheid om jouw verhaal te delen, op de Jouw Verhaal pagina.

Draag ideeën bij
VeiligStappen.nl is hard aan het werk voor de ontwikkeling van 3 eigen uitvindingen, en toekomstige acties en campagnes. Wij zijn niet de enige met goede ideeën. Heb jij een idee voor een oplossing, verbetering, actie, samenwerking of product, of ben je op zoek naar ondersteuning voor je eigen initiatief of idee, neem een kijkje op de Jouw Idee pagina.

Schaf een oplossing aan
Veilig Stappen heeft een groeiend arsenaal van oplossingen voor persoonlijke en zakelijke klanten. Het is voor ons belangrijk om onze producten aan te bieden binnen Nederland, geselecteerd op de hoogste kwaliteit en uiterlijk, voor de meest redelijke prijs. In een ideale wereld zijn onze producten overbodig en hun gebruik nooit noodzakelijk. Maar voor VeiligStappen.nl is het voorkomen van incidenten de belangrijkste bescherming die wij op dit moment kunnen bieden.

Ondersteun campagnes
Vele van onze Partners houden zich bezig met campagnes gericht op voorlichting, zoals de Ben Je Oké? Campagne van Rutgers. Het ondersteunen van dit soort initiatieven is een belangrijke methode om het bereik ervan te vergroten en awareness to vergroten.

Zoek naar voorlichting
In de strijd tegen Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag & Geweld is informatie over de grootte, de oorzaken, en de aanpak van dit probleem vitaal. Partners als Kenniscentrum Rutgers en centra voor slachtofferhulp hebben een belangrijke taak in het vergaren en aanbieden van correcte informatie, zoals te vinden op onze website. Als je op zoek bent naar meer kennis over dit probleem dan zijn dit krachtige hulpbronnen.

Zoek naar hulp
Seksueel Geweld is iets dat zware littekens achterlaat die het leven blijven verstoren. Het is belangrijk om zulke incidenten goed te verwerken en personen die hier mee te maken hebben gekregen op de juiste manier te ondersteunen. Er zijn centra, websites en telefoonnummers beschikbaar, persoonlijk of anoniem, gericht op hulp, vragen en het bieden van ondersteuning na Seksueel Geweld.

Social Media
Als je interesse hebt in deze onderwerpen dan zijn er veel mogelijkheden om up to date te blijven via Social Media als Twitter, Facebook, Instagram en zelfs LinkedIn. Door diverse instanties toe te toevoegen op Twitter, of een Like te geven op Facebook, zul je updates ontvangen met informatie over het thema, nieuwe projecten en oplossingen, en de initiatieven en campagnes die gelanceerd worden.

VeiligStappen.nl is ook te volgen op Social Media. Ook wij houden je graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, oplossingen, acties en projecten.

Ondersteun projecten
Op het gebied van bestrijding van Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag & Geweld en gerelateerde problematieken zijn er veel goede initiatieven, workshops, campagnes en programma’s te volgen. Neem een kijkje op de sites van onze Partners of onze connecties op Social Media, om te zien of er initiatieven zijn die bij jou aansluiten of waar je graag aan deel zou willen nemen. Publieke steun is voor veel van deze initiatieven van groot belang.

Geef aan goede doelen
Veel initiatiefnemers en goede instanties in de strijd tegen Seksueel Geweld en voor een veiligere publieke ruimte zijn niet commercieel en zijn voor hun programma’s, campagnes en initiatieven afhankelijk van de bijdrage van anderen. Als je mee wil werken in het creëren van een betere wereld kunnen zij jouw steun goed gebruiken. Voorbeelden van goede doelen om te ondersteunen zijn het Fonds Slachtofferhulp en Kenniscentrum Rutgers.

Steun VeiligStappen.nl direct, voor onderzoek en doorontwikkeling
Een deel van onze opbrengst gaat direct naar onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe oplossingen in de strijd voor een veiliger uitgaansleven. Er zijn veel nieuwe ideeën voor ons arsenaal, samenwerkingen en campagnes die wij graag tot uitvoer zouden brengen. Het opbouwen of ontwikkelen hiervan is te ondersteunen via aankopen uit ons arsenaal.

Wij zijn ook direct te ondersteunen. Mocht je gemotiveerd zijn om een donatie te geven aan Veilig Stappen, om ons te helpen met verdere ontwikkeling en onderzoek, dan wordt dit enorm dankbaar ontvangen. Directe eenmalige donatie is op dit moment mogelijk via PayPal. Voor andere vormen van donatie kunt u contact met ons opnemen via de Contact pagina.

Doneer Knop