Wie zijn wij?

Wie zijn de bedenkers van VeiligStappen.nl?

Michael Mulders

Ik ben geboren en getogen in Zwolle, 36 jaar, verloofd, en woon er nog tot de dag van vandaag met veel plezier! Ik ben enorm fan van het spelen van online games en heb een hele online community weten op te bouwen door de jaren heen. Naast mijn passie voor gaming hou ik ook van op stap gaan in de stad! Na mijn studie Biologie aan de Universiteit in Utrecht ben ik samen met mijn broertje fulltime begonnen met VeiligStappen.nl.  

Randy Mulders

Net als mijn broer ben ik ook geboren en getogen in Zwolle. Inmiddels 33 jaar heb een vriendin en twee lieve kinderen waar ik enorm veel van hou. Ik ben na meerdere verhuizingen helaas niet in Zwolle gebleven, maar ben gestrand in Heerenveen. Zwolle blijft voor mij altijd wel mijn 'hometown'. Ik heb meerdere banen gehad in de energie- en verzekeringsbranche en verzamel graag nieuwe ideeën. Eén idee was de oprichting van VeiligStappen.nl en heb het idee samen met mijn broer werkelijkheid gemaakt. 

Onze verschillen maken ons sterker

We zijn vanaf onze jeugd best uit elkaar gegroeid wat ervoor gezorgd heeft dat we ook totaal verschillende kwaliteiten hebben ontwikkeld. Doordat we inmiddels precies onze sterktes en zwaktes van elkaar weten en waar ze liggen kunnen we elkaar enorm goed aanvullen. Wat de één niet weet, dat weet de ander! Waar de één minder sterk in is, is de ander juist weer goed in! 

Ons Verhaal

Hoe is Veilig Stappen ontstaan?

Een tijd geleden waren mijn broer en ik een programma aan het kijken op Discovery Channel wat ging over het drogeren van drankjes en verkrachting. Door het programma vroegen we ons af; wat kunnen wij doen zodat je je drankje kan controleren op een subtiele wijze? En hoe groot is nu het probleem van misbruik in Nederland? We zijn opzoek gegaan naar mogelijkheden om je drankje te kunnen testen. Maar we moesten natuurlijk eerst op onderzoek uit!

We gingen eerst achterhalen hoe groot de problemen rondom verkrachting was in Nederland. Het was een hele uitdaging om erachter te komen hoe groot het probleem daadwerkelijk is in Nederland, want er zijn veel verschillende cijfers over dit onderwerp te vinden. 1 op de 8 vrouwen was eerst de conclusie. Tot het moment kwam dat Kenniscentrum Rutgers naar buiten kwam met het onderzoek ‘seksuele gezondheid in Nederland 2017’, met meer dan 17.000 ondervraagden. Bron: Onderzoek Seksuele Gezondheid. Hierin werd het grootte van het probleem echt duidelijk. 53% van de vrouwen en 19% van de mannen krijgt te maken met Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag. 22% van de vrouwen en 6% van de mannen met Seksueel Geweld. Dit vonden wij uiterst schokkend. We konden haast niet geloven dat hier zoveel sprake van is in Nederland anno 2019.

Nu we deze cijfers duidelijk hadden wisten vanaf dat moment zeker dat wij ons hier echt voor in wilden gaan zetten. We hadden één product bedacht, maar daar bleef het niet bij. Er zijn natuurlijk meerdere situaties waarin vrouwen, mannen, jongeren en kinderen slachtoffer kunnen worden van Seksueel Overschrijdend Gedrag & Seksueel Geweld. Vandaar kwamen wij op het idee om een Arsenaal te gaan vormen tegen dit probleem.

Gelukkig erkend onze rijksdienst overheid het probleem en dat het aangepakt moet worden. Toevallig organiseerde StartHubs voor het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) net een Challenge om #MeToo ervaringen te voorkomen in het uitgaansleven. Dit is precies waar we ons mee bezig hielden en deden natuurlijk mee. Na gepitched te hebben in Den Haag kunnen wij ons gedeelde winnaars noemen van deze Challenge! Hier zijn we enorm dankbaar voor, want door de steun van het OCW hebben wij als broers de Set Up van Veilig Stappen kunnen voltooien, om op onze manier te kunnen beginnen het probleem aan te pakken. Doordat het probleem zo enorm groot is, kunnen wij dat natuurlijk niet alleen. Vandaar zijn we jou nodig om te helpen de cijfers omlaag te brengen! Bij voorbaat dank voor jouw steun!

Onze Missie

Hier willen wij ons 110% voor inzetten en aan blijven werken!

Cijfers seksueel grensoverschrijdend gedrag & geweld omlaag brengen!

De cijfers liggen vinden wij op een schrikbarend! Wij willen hoe dan ook impact gaan maken op deze cijfers

De centrale aanbieder worden van Nederland!

Eén van onze manieren om jezelf te kunnen beschermen doen wij door het aanbieden van ons Arsenaal. Hier bieden wij meerdere producten waarmee jij jezelf legaal mee kan beschermen in echte noodsituaties. Om legale manier van zelfverdediging in te zetten kunnen er jarenlange trauma's voorkomen worden. 

Uitbreiding van ons Arsenaal!

Wij willen zoveel mogelijk keuze hebben zodat je een weloverwogen keuze kan maken waarbij jij je prettig voelt. Iedereen heeft weer een andere manier hoe hij of zij handelt in een noodsituatie.

Het is mooi om te zien dat er op dit gebied meer ontwikkelingen plaats vinden. Zo is de DNA Spray nieuw op de markt gekomen en hebben wij deze natuurlijk ook toegevoegd. 

Awareness blijven verspreiden!

Om een impact te kunnen maken vinden wij het verspreiden van awareness rond dit thema enorm belangrijk. Naast onze socials kunnen wij nu ook geboekt worden om een interactieve presentatie te geven waarbij wij dit thema en bewustzijn onder jongeren vergroten. 

Mannen betrekken bij de oplossing!

Ondanks wij er sterk in geloven het belangrijk is om jezelf te kunnen beschermen, blijft het heel goed om eigenlijk naar de bron te kijken. Vaak is het een man die zich schuldig maakt aan het plegen van seksueel overschrijdend gedrag of geweld. Vandaar betrekken wij juist mannen b.v. ook in onze presentaties en onderwijsprogramma om het gesprek aan te gaan en om te zorgen voor bewustwording.