Lees voortaan alle laatste ontwikkelingen rondom Corona & Uitgaan!

Helaas heeft het Coronavirus effect op ons allemaal. Wat zijn nu de regels waar je je aan moet houden in de horeca? Wat blijft er allemaal open? Wat gaat er sluiten? Wat kun je verwachten als je nu uit zou gaan? En wat zou jij kunnen doen om ervoor te zorgen dat de besmettingen omlaag gaan? 

We houden precies in de gaten wat de laatste feiten zijn voor de horeca zodat jij op die manier ook weer helemaal up-to-date bent. 

Klik hier en ga direct naar de Corona & Uitgaan pagina!

Onze nieuwste aanwinst: de DNA SPRAY!

Yes! We hebben weer een nieuw beschermingsproduct toe kunnen voegen aan 'ons Arsenaal' zodat we weer wat meer mensen kunnen beschermen! 

Deze keer gaat het om de DNA Spray van Sinist. Het is een enorm effectieve zelfverdedigingsspray waar goed overnagedacht is. De makers uit Duitsland hebben deze DNA Spray zo ontworpen en samengesteld dat het 100% legaal is en aangemerkt kan worden als een pepperspray alternatief. 

De spray is voorzien van een veiligheidsklepje zodat je hem veilig en gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen. 

Het mooiste aan dit pepperspray alternatief is dat het voorzien is van een drievoudige bescherming. DNA markering, kleur markering en een vreselijke geur! Hiermee kun je jezelf goed beschermen en in veiligheid brengen als het erop aankomt!

Bestel direct een DNA Spray

Wil je graag wat extra voordeel? Bekijk dan hier de DNA Spray 2-pack

Onze zuiderburen zijn welkom!

Kom je uit België en zou je graag wat willen bestellen? Dan is het vanaf nu ook gewoon mogelijk! Ondanks VeiligStappen misschien wel gevestigd is in Nederland, is het nu ook gewoon mogelijk om bestellingen te plaatsen.

We merkte dat er veel interesse vanuit België kwam en dachten als wij meer mensen zouden kunnen beschermen dan gaan we dat natuurlijk meteen in orde maken! Vandaar hebben we nu ook onze deuren geopend voor Belgische bezoekers! Zie je iets wat je wilt hebben; bestel en we gaan voor je aan de slag. We zien graag je bestelling tegemoet!

Ondanks de Corona Crisis zijn wij gewoon open!

Nadat meerdere klanten ons vroegen of wij open waren in deze tijden, leek ons het handig om hierover even een aankondiging te doen.

Ondanks de kroegen, clubs, uitgaansgelegenheden (de hele HORECA!) gesloten zijn en alle evenementen tot 1 september 2020 afgelast zijn blijven wij online gewoon open. 

Je kan dus nog steeds de oplossingsgerichte producten waarmee jij je kunt beschermen gewoon bestellen. Ook zijn wij zoals altijd gewoon bereikbaar voor alle vragen.

Boek nu ons Veilig-op-Stap onderwijsprogramma!

Sinds kort hebben we ons eigen onderwijsprogramma die we samen met behulp van image en peereducaters geschreven hebben. Wij vinden het heel belangrijk dat jongeren zich veilig kunnen voelen in onze samenleving zowel buiten als in het uitgaansleven. De problematiek rondom het onderwerp seksueel grensoverschrijdend gedrag kan van meerde kanten aangevallen worden. Prefentie en educatie d.m.v. voorlichting is een belangrijk punt voor ons!

Het Veilig-op-Stap programma richt zich op voornamelijk op jongeren tussen de 16 en 28 jaar. Het is een modulair programma van 1 tot 3 uur, gericht samen te stellen op de behoeftes van de educator, met een keuze uit nadruk op de volgende onderwerpen:

-Seksueel geweld in Nederland. -Risico's en situaties in het uitgaansleven. -Groepsgedrag en peer pressure. -Verschillen in ervaring van mannen en vrouwen. -Goed en fout flirten. -Consent en het stellen van grenzen. -Omstander interventie. -Bijdragen aan positieve verandering. - Gedrag in de online omgeving.

Wil je meer informatie over het onderwijsprogramma? Lees het hier, of mail info@veiligstappen.nl.

Een waardevolle dag op markt!

Zaterdag 28 september 2020 | Markt Zwolle
We wouden heel graag jullie reacties horen en waardevolle feedback weer meenemen naar huis. Vandaar hebben we een dag op de markt gestaan in Zwolle. 

Na enorm veel voorbereidingen gedaan te hebben en natuurlijk in goed overleg met de marktmeesters van Zwolle is het ons gelukt om een mooi plekje te bemachtigen tegenover de Primarkt. 

Wij willen iedereen bedanken die ons een bezoekje heeft gebrachten en met ons het gesprek zijn aangegaan. Enorm bedankt!

Bekijk de promotie video van VeiligStappen.nl!

We hebben een korte introductie video gemaakt om ons kort voor te stellen. Hier komt naar voren waarom en hoe wij gestart zijn met VeiligStappen.nl. 

Wij willen mensen beschermen. Dat je kunt gaan en staan waar je wilt. Er worden nog teveel mensen onnodig lastiggevallen en betast. We zijn van mening dat er wat moet veranderen om het grote overkoepelende probleem seksueel grensoverschrijdend gedrag aan te pakken. En dat kunnen wij niet alleen. Daar zijn we allemaal voor nodig. 

En daarom bieden wij actieve en preventieve oplossingen om jezelf te kunnen beschermen. 

Bekijk hier de video of klik op het plaatje! 

Wij zoeken gemeentes die met ons samen willen werken!

Om zo veel mogelijk mensen te kunnen bereiken en om onze strijd te continueren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag willen wij heel graag kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Elke gemeente heeft uiteraard een ander beeld over hoe zij het probleem in hun gemeente oplossen. 

Deze keer mochten we aanschuiven bij de gemeente Zaandam. Bedankt voor het goede gesprek en het denken in mogelijkheden!

Op bezoek bij roeivereniging ORCA in Utrecht!

De roeivereniging ORCA organiseerde de week van de veiligheid en heeft ons gevraagd voorlichting te geven.

Presentatie seks, drank & drugs

In de presentatie kwamen meerdere onderwerpen aan het ligt. Hoe kun je veilig kunt omgaan met seks, drank en drugs. Risico's bij het uitgaan. Risico's van overmatig drank en drugs gebruik. Seks met concent. Ook hebben we de nadruk gelegd bij de aanwezigen jongeren op de enorm impact die seksueel grensoverschrijdend gedrag kan hebben.  

Voor iedereen waren er teststrips voor de drankjes & informatieve flyers beschikbaar. 

De Orca quiz

Na de presentatie werd er nog een quiz gehouden door de bestuursleden. Uiteraard hebben wij de winnaars nog leuke prijzen weggegeven zoals zelfverdedigingsspray's en persoonlijk alarms

Orca bedankt dat jullie ons hebben uitgenodigd om op deze manier meer jongeren te kunnen betrekken en bewust te maken! Zou je een kijkje willen nemen bij de vereniging klik dan hier.

Bekijk de video van het Bevrijdingsfestival Overijssel!

Op 5 mei vieren wij ook graag onze vrijheid. Deze keer hebben we bevrijdingsfestival overijssel in Zwolle mogen bijwonen. 

Wij hechten veel waarde aan onze vrijheid en vinden het ook belangrijk om aanwezig te zijn. Bekijk de video voor unieke beelden van het bevrijdingsfestival in Zwolle. Klik hier of klik op het plaatje om de video te bekijken!

Goed nieuws!

Bureau Zelfstandigen Friesland & Gemeente Heerenveen steunen VeiligStappen.nl!

Goed nieuws! Meerdere gemeentes steunen ons! Deze keer is het Bureau Zelfstandigen Friesland die ons goed advies geeft vanwege de vele steun die we tot zover al hebben mogen ontvangen van onze partners, maar ook vooral omdat zij ook de mening delen dat er meer aandacht nodig is en meer actieve oplossingen tegen de problematiek; Seksueel Overschrijdend Gedrag & Geweld in Nederland! 

Bedankt!

She Got Game

VeiligStappen was erbij! Internationale Vrouwendag!

Op internationale Vrouwendag organiseerde het Paard van Troje in Den Haag onder leiding van DJ Ferry Bol het 'She got game' feest.

We hebben deze avond veel mensen en gasten kunnen spreken over veilig uitgaan. Naast een leuke weggeefactie van onze teststrips om gasten bewust te maken over het drogeren van drankjes en seksueel grensoverschrijdend gedrag bij uitgaan hebben we enorm genoten van de interactie en gesprekken met de gasten die er waren. Zeer waardevol! 

We hebben genoten van het contact met iedereen daar en bedanken de DJ Ferry Bol voor het organiseren van deze bijzondere avond! 

We hebben de #METOO Challenge gewonnen!

StartHubs organiseerde vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de challenge 'Voorkom #Metoo ervaringen bij het uitgaan'. Aangezien we hier al op de achtergrond volop mee bezig waren konden we deze passende uitdaging natuurlijk niet laten gaan! We hebben ons aangemeld en zijn allereerst de strijd aangegaan met ongeveer 30 andere creatieve ondernemers. 

Na gepitched te hebben in Den Haag hebben we de uitdaging gewonnen en als gedeelde winnaars een prijs van € 10.000,- ontvangen. Het winnen van deze prijs en de steun die we vanuit de overheid hebben gekregen heeft ons echt een enorme boost vertrouwen gegeven om het in te zetten om het probleem seksueel overschrijdend gedrag aan te pakken!

StartHubs is een open innovatie platform. Ze koppelen organisaties aan startups, scale-ups & mkb om innovatie te versnellen. Bekijk hun website voor nieuwe interessante challeges.

Extra dank aan de emancipatie commissie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap & de organisatoren van StartHubs! Thank you very much!