Extra maatregelen tijdens de gedeeltelijke lockdown 

Corona en uitgaan Woensdag 04 november 2020

Ondanks het ons allemaal gelukt is om toch het aantal besmettingen omlaag te krijgen zijn er toch extra maatregelen aangekondigd tijdens de persconfertentie van gisteren (03-nov-2020) met premier Rutte en de Coronaminister de Jonge. De extra maatregels zullen ingaan per 04 november 2020 om 22.00 uur. 

De horeca zal gesloten blijven en daarboven op gaan alle lokaties met een horecafunctie, zoals bioscopen, casino’s en culturele instellingen dicht.

Wat kunnen we de aankomende periode verwachten?

Het is de bedoeling dat we vanaf 19 november weer terug zullen gaan naar de regels van de gedeeltelijke lockdown vanaf 14 oktober. Pas in december zal het kabinet beoordelen wat er daarna weer mogelijk zal zijn. 

Bekijk hier de regels van de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober op de website van het rijksoverheid.

De laatste coronamaatregelen in de horeca

  • Alle eet- en drinkgelegenheden, cafés en restaurants zijn gesloten!
  • Evenementen zijn verboden!
  • Alcohol en legale drugs mag niet meer worden gekocht of bezorgd vanaf 20.00 uur 's avonds tot 07.00 uur 's ochtends.
  • Er is momenteel een advies om een mondkapje op te hebben in openbare binnenruimtes. Dit kan begin december omgezet worden naar een verplichting.
  • In binnenruimtes mogen groepen ligt aan de activiteit ligt tussen de 20 tot maximaal 30 personen.
  • Binnen (niet in de thuissituatie) en buiten bestaat een groep uit maximaal 2 personen van verschillende huishoudens.
  • Thuis mag je maximaal 2 personen, per dag, ontvangen.
  • Sportkantines blijven gesloten.
  • Winkel zijn nu op koopavonden gesloten.

Wat kun je verwachten als je uitgaat?

Hier kunnen we een lang stuk over schrijven, maar het antwoord is voor nu helaas een gesloten deur! 

Voor 14 oktober mocht je tot 21.00 uur naar binnen en om 22.00 uur sloten de deuren. Dit is voorbij cafés en restaurants zijn gesloten.

Wat kun jij doen?

Dat is vandaag de dag de grote vraag? Kun je in je eentje ervoor zorgen dat de besmettingen teruglopen? Is het corona virus wel echt? Waar komt het nu echt vandaan? Zijn hier misschien andere dingen daadwerkelijk aan de hand? Zijn de testen wel correct? Kunnen we wel terug naar het oude normaal? Moeten we het nieuwe normaal accepteren?

Het is logisch dat er veel vragen en onduidelijkheden ontstaan in zulke tijden. Het is ook makkelijk om de verantwoordelijkheid buiten jezelf te zoeken. Het komt door ... Het ligt aan... Als hun nu niet dit, als hun nu niet dat. 

Wij hebben ook een strijd aangegaan tegen een enorm probleem namelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag ook hier zijn we erachter gekomen dat het niet zomaar opgelost is. Verandering voor allen begint vaak alleen en wanneer meer en meer mensen het zelfde beginnen te doen dan is er langzamerhand ruimte voor verandering. Dus als wij met z'n allen ervoor willen zorgen dat we weer meer vrijheid kunnen krijgen dan moeten we dat allemaal, alleen, zien te bereiken. En dat begint klein. Was je handen vaker, let op je gezondheid, reis niet onnodig, doe lekker alleen je boodschappen, connect met je vrienden en familie op een creative manier. 

Wat willen wij je graag meegeven; blijf jezelf alsjeblieft afvragen: Wat kun jij doen om ervoor te zorgen dat we langzaam maar zeker onze vrijheid weer terug kunnen krijgen?

Mondkapjes plicht?

Momenteel is er nog sprake van een dringend advies om een mondkapje in de openbare ruimte op te hebben. In de treinen en in het openbaar vervoer is dat al een verplichting. De overheid wil hier een verplichting van maken.

Hoe draag je correct een mondkapje?

Klik hier om de 8 simpele stappen voor het correct dragen van en mondkapje door te nemen.

Raadpleeg natuurlijk altijd de website van het RIVM voor de laatste en actuele informatie rondom het Coronavirus. Lees hier bijvoorbeeld welke financiële regelingen de overheid je kan bieden mocht je ondernemer zijn.