Geen avondklok meer 

Corona en uitgaan | avondklok is op 28 april verleden tijd Woensdag 21 april 2021

Er is weer een stap gezet voor versoepelingen in Nederland. Ondanks de cijfers niet omlaag gaan en de vaccinaties langzaam zijn er vanaf 28 april toch een aantal positieve ontwikkelingen.

Momenteel is er een openingsplan voor de samenleving

Dit is nog maar stap 1. Het is de bedoeling dat er meer versoepelingen zullen komen. Bekijk het stappen plan vanuit het RIVM. Bron: https://www.rijksoverheid.nl/

De laatste coronamaatregelen vanaf 28 april

  • Alle eet- en drinkgelegenheden, cafés en restaurants zijn gesloten, maar de terrassen gaan open van 12.00 tot 18.00 uur.
  • Winkelen kan zonder afspraak en markten zijn weer volledig open.
  • Evenementen zijn verboden!
  • Alcohol en legale drugs mag niet meer worden gekocht of bezorgd vanaf 20.00 uur 's avonds tot 07.00 uur 's ochtends.
  • Mondkapjesplicht in openbare binnenruimtes.
  • In binnenruimtes mogen groepen ligt aan de activiteit (bruiloft & uitvaart) ligt tussen de 20 tot maximaal 100 personen.
  • Thuis mag je maximaal 2 personen, per dag, ontvangen.
  • Sportkantines blijven gesloten.

Wat kun je verwachten als je uitgaat?

Hier kunnen we een lang stuk over schrijven, maar het antwoord is voor nu nog steeds helaas een gesloten deur! 

Voor 14 oktober mocht je tot 21.00 uur naar binnen en om 22.00 uur sloten de deuren. Dit is voorbij cafés en restaurants zijn gesloten.

Wat kun jij doen?

Dat is vandaag de dag de grote vraag? Kun je in je eentje ervoor zorgen dat de besmettingen teruglopen? Is het corona virus wel echt? Waar komt het nu echt vandaan? Zijn hier misschien andere dingen daadwerkelijk aan de hand? Zijn de testen wel correct? Kunnen we wel terug naar het oude normaal? Moeten we het nieuwe normaal accepteren?

Het is logisch dat er veel vragen en onduidelijkheden ontstaan in zulke tijden. Het is ook makkelijk om de verantwoordelijkheid buiten jezelf te zoeken. Het komt door ... Het ligt aan... Als hun nu niet dit, als hun nu niet dat. 

Wij hebben ook een strijd aangegaan tegen een enorm probleem namelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag ook hier zijn we erachter gekomen dat het niet zomaar opgelost is. Verandering voor allen begint vaak alleen en wanneer meer en meer mensen het zelfde beginnen te doen dan is er langzamerhand ruimte voor verandering. Dus als wij met z'n allen ervoor willen zorgen dat we weer meer vrijheid kunnen krijgen dan moeten we dat allemaal, alleen, zien te bereiken. En dat begint klein. Was je handen vaker, let op je gezondheid, reis niet onnodig, doe lekker alleen je boodschappen, connect met je vrienden en familie op een creative manier. 

Wat willen wij je graag meegeven; blijf jezelf alsjeblieft afvragen: Wat kun jij doen om ervoor te zorgen dat we langzaam maar zeker onze vrijheid weer terug kunnen krijgen?

Mondkapjes plicht

Dit blijft tot zover gewoon een verplichting. Dus we blijven tot zover een mondkapje op hebben in openbare ruimtes. In de treinen en in het openbaar vervoer is dat al een verplichting.

Hoe draag je correct een mondkapje?

Klik hier om de 8 simpele stappen voor het correct dragen van en mondkapje door te nemen.

Raadpleeg natuurlijk altijd de website van het RIVM voor de laatste en actuele informatie rondom het Coronavirus. Lees hier bijvoorbeeld welke financiële regelingen de overheid je kan bieden mocht je ondernemer zijn.